iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri Sızdırıldı

iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri Sızdırıldı
Apple’ın yeni sistemi iOS 18 yapay zeka özellikleri merak ediliyordu. Şimdi ise yeni sızıntı ile iOS 18 yapay zeka detayları ortaya çıktı.

Apple, önümüzdeki dönemlerde hem iOS 18’i hem de iPhone 16 serisiyle yeni cihazlarını tanıtacak. Yeni tanıtıma yapay zeka özelliklerinin damga vurması beklenirken iOS 18 yapay zeka özellikleri sızdırıldı.

İşte iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri

Apple'ın temel iOS uygulamaları – Safari, Spotlight Search, Siri, Mail ve Mesajlar – yapay zeka güncellemeleri alacak. Ajax adındaki yeni dil modeli üzerinde çalışan Apple, yeni yapay zeka özelliklerini de bu temel üzerine inşa ediyor.

Yapay zeka kullanıcıların telefon kullanımlarını hızlandıracak. Kullanıcıların telefon kullanım alışkanlıklarını takip edecek yapay zeka, kullanıcıların yazı yazmaya başladığında daha özel tahminler sunarak hızlı bir şekilde cümleler oluşturulmasını sağlayacak. Bununla birlikte yapay zekadan destek alabilecek kullanıcılar, hızlı bir şekilde oluşturulan yanıtlara ulaşabilecek. Yapay zeka özellikleri arasında Safari ve Mesajlar uygulamasında özetler oluşturma noktasında da yaratıcı olacağı belirtiliyor.

ios-18-yapay-zeka-ozellikleri.jpg

Yapay zekanın yer alacağı bölümlerden birisi de Siri olacak. Asistan, yapay zeka desteği sayesinde daha gelişmiş özelliklerle desteklenecek. Yeni yapay zeka özelliklerinin tümü cihazda yer alacak olsa da metin oluşturma veya derinlemesine analiz gibi daha karmaşık görevlerde Apple bulut sistemini kullanabilir.